De week van de scheidsrechter

De week van de scheidsrechter

 

Op 1 oktober begon de week van de scheidsrechter. Wij hebben bij Robur al afgetrapt op 30 november met een verhaal over fluiten van Ferry van Ark, KNVB-scheidsrechter en verantwoordelijk voor 500 scheidsrechters in de regio Oost.

Het clubhuis was afgeladen met alle C-teams die in grote getale aanwezig waren. Klasse georganiseerd door de leiders en trainers. Ook andere geïnteresseerden waren welkom en die waren er ook genoeg. In totaal waren er bijna 100 kinderen en volwassen aanwezig. Ieder kreeg een munt voor een drankje in de pauze. Sommigen meenden dat het doormidden breken van de munt goed zou zijn voor 2 consumpties, maar die vlieger ging niet op.

Ferry liet vooral beelden zien van het afgelopen EK en de eredivisie. Hij legde aan de hand van meerkeuze vragen uit welke beslissing de scheidsrechter had moeten nemen. En daarbij is er een behoorlijk verschil tussen de oude en nieuwe regels. Heel erg leerzaam. Ook voor de organisatie. Enigszins jammer was dat er geen goed geluid was en dat Ferry bijna niet over het geluid van de spelers uitkwam. Misschien een tip voor het bestuur om te proberen daar wat aan te doen. We hebben een prachtige TV, maar als er geen goed geluid is, valt dat toch een beetje weg. Leerpunt nr. 2 is dat de C-jeugd wedstrijden fluit, maar niet de beslissingen hoeft te nemen die op de beelden getoond werden. Wat dat betreft kan de aansluiting van praktijk en invulling avond beter zijn. Maar er zijn alweer diverse ideeën om dat op te pakken.

Op zaterdag kregen alle scheidsrechters een lekker stukje gebak om ze speciaal nog eens in het zonnetje te zetten. Een geste die heel erg gewaardeerd werd, ook door  de leiders van de eigen en bezoekende teams.

 

Al met al toch leuk om zo’n event te organiseren. Hopelijk hebben de spelers en andere aanwezigen het ook gewaardeerd. En nog een speciaal woord van dank aan John van Beek voor zijn begeleiding en hulp.

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media