KNVB-scheidsrechter Ferry van Ark bij Robur

vrijdagavond 30 september in het clubhuis van Robur van 19.00-21.00 u

Op zaterdag 1 oktober begint de week van de scheidsrechter. Dit is een initiatief van de KNVB om het fluiten onder de aandacht te brengen. Bij Robur trappen we echter al af op vrijdagavond 30 september. En dat doen we met Ferry van Ark, een echte KNVB-scheidsrechter die regelmatig bij Robur over de vloer komt. Waarom doen we dit eigenlijk?

Bij Robur fluiten veel jeugdleden wedstrijden van nog jongere jeugd. JO17 en JO15 (B- en C-jeugd) fluiten de wedstrijden van JO11 en JO9 (E- en F-jeugd). En vaak krijgen we de vraag van ouders of er ook een cursus is. Ja, Robur besteedt daar aandacht aan. De afgelopen twee jaar hebben we Kevin Blom over de vloer gehad die onze jonge scheidsrechters een cursus heeft gegeven. Een avond theorie en daarna is hij op een zaterdag met de C1 heel gericht 2 wedstrijden gaan volgen. Twee jongens moesten fluiten en de rest mocht hen beoordelen. Erg leerzaam voor iedereen maar vooral ook de dingen die hij signaleerde na een rondje langs de velden waren heel interessant. Bijvoorbeeld ouders achter de doelen (is echt nergens voor nodig), coaching vanaf de middellijn tussen 2 velden (maakt het heel onrustig) en hoe en waar loop je nou als scheidsrechter?

Maar er is nog een hele belangrijke reden om een cursus te willen organiseren. Voor veel spelers is het best wel spannend om een wedstrijd te fluiten, zeker als het de eerste keer is. Daarom willen we onze jeugdspelers een steuntje in de rug geven op dat gebied. Ferry van Ark speciaal aandacht geven aan zaken die we liever niet zien maar soms helaas toch wel gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan de schreeuwende trainer of vervelende ouders die vanalles roepen. Daar kun je je tegen wapenen maar het scheelt natuurlijk wel als je weet hoe. Daar besteden we dus aandacht aan.

Daarnaast komen de nieuwe spelregels aan bod. Er zijn wat wijzigingen geweest die van belang zijn. De aftrap, verzorging, maar ook situaties herkennen (wanneer is sprake van te ruw inkomen en dergelijke). Met video fragmenten zal Ferry dat op een interactieve manier illustreren.

Voor wie is het bedoeld? Dat ligt aan de leeftijd. Dat zet ik hieronder uiteen.

Senioren: vrijwillig

JO19 (A): vrijwillig. Iedereen is welkom maar het is niet verplicht.

JO17 (B): niet verplicht, maar 2e jaars wordt sterk aangeraden om te komen omdat zij dit seizoen hun spelregelbewijs moeten gaan halen. Dan heb je dit alvast binnen.

JO15 (C): verplicht aanwezig (hier zitten veel spelers bij die voor het eerst fluiten)

JO13 (D): met name voor 2e jaars is dit heel zinvol, want die moeten volgend jaar gaan fluiten

Uiteraard zijn alle andere scheidsrechters welkom die wedstrijden fluiten bij onze jeugd en senioren. En Ferry van Ark heeft uitdrukkelijk gevraagd om degenen die vaak vlaggen uit te nodigen omdat hij daar specifiek op ingaat.

En verder zijn alle ouders die het interessant vinden ook van harte welkom.

Dit gaat plaatsvinden op vrijdagavond 30 september in het clubhuis van Robur van 19.00-21.00 u.

Daarna moeten we het veld ruimen in verband met de dartcompetitie.

Ik hoop op een heel vol clubhuis op 30 september. Tot dan!

 

Bert Driessen (scheidsrechtercoördinator)

 

 

 

 

 

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media