Robur 1 blijft winnen: 4 op een rij!

Op de naar verwachting laatste zomerse zondag van dit jaar moest Robur 1 aantreden tegen SDC’12 uit Denekamp, kampioen van 3A, en al sinds 7 september 2015 ongeslagen in competitieverband. Een mooie uitdaging dus om aan deze reeks een einde te maken en zelf volop bovenin mee te blijven doen. 

Vanaf het begin van de wedstrijd wordt duidelijk dat SDC een tegenstander van niveau is, snelle vleugelspelers, direct vol druk zettend op het middenveld, en fysiek stevige verdedigers. Robur kan daar echter met de wederom uitstekend presterende verdediging relatief simpel weerwoord tegen beiden, en tot echt uitgesproken kansen komen de Denekampers in de eerste helft niet, los van een enkele speldenprik bij wat vrije trappen en een paar corners. Onze voorwaartsen hebben het daarentegen in de eerste minuten best moeilijk met de soms stevige aanpak achterin bij SDC. Slechts sporadisch weten ze door te dringen tot rand 16, en daar waar ze tot schoten op doel komen weet de keeper van SDV deze goed te pareren.

Hoewel de wedstrijd best spannend is, zijn er dus van beide kanten geen grote kansen, en is de ruststand van 0-0 in verhouding met wat er aan spel geleverd wordt.In de rust benadrukt trainer Willem Mulderij nogmaals dat we prima bezig zijn, en geduldig moeten blijven, want de kansen gaan zeker komen. Gewoon goed geconcentreerd blijven spelen, en doen wat je doen moet. in het begin van de tweede helft een sterker SDC, Robur komt nog maar een enkele keer tot het opzetten van een aanval toe. Na een minuut of tien een hachelijke situatie voor de Robur-goal, als na een fraai ingekrulde vrije trap vanaf links de spits van SDC net zijn hoofd niet tegen de bal kan zetten. In de 63e minuut veel commotie op de bank van SDC over een niet gegeven strafschop. De scheidsrechter gaf resoluut aan, dat er geen overtreding werd begaan. Beoordeeld u het zelf op de beelden. Mijn persoonlijke mening is dat hij volledig gelijk had. Maar terug naar waar het echt om gaat, het voetbal. Robur krijgt wat meer vat op het spel, en komt weer toe aan mooie combinaties, die echter nog steeds niet leiden tot doelpunten. Ook SDC komt niet tot scoren, en zo lijkt het uit te lopen op een 0-0 eindstand. Tot in de 93e minuut Roy van der Gouw op een meter of twintig voor de goal de bal krijgt, zich geen moment bedenkt en de bal strak in het kruis schiet, en als nog de 1-0, en daarmee de overwinning, binnen knalt.

Een geweldige ontlading, zowel op het veld als langs de zijlijn, wat een droomstart: 12 uit 4! En zo tussen neus en lippen door ook nog even de ongeslagen reeks van SDC doorbroken.

Bijgaand de link voor het videoverslag van deze wedstrijd: https://www.youtube.com/watch?v=DJzlcZgE9-8

Aanstaande zondag de volgende wedstrijd, uit in Almelo tegen Luctor et Emergo, aanvang 14.00 uur.

Komt u onze mannen weer aanmoedigen?

 

 

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media