Robur 1 haalt derde zege op rij

Een vliegende start, dat mag je de drie overwinningen op rij van Robur 1 in de 2e klasse zeker noemen.

 

Ook zondag 18 september kunnen er weer 3 punten worden bijgeschreven, ditmaal na de zege op ATC ’65 uit Hengelo.

Onder prima weersomstandigheden op het prachtige sportcomplex in Hengelo wordt om 14.00 uur afgetrapt, en nam Robur van begin af aan het heft in handen. Veel druk van achteruit, bij balverlies direct druk op de bal, ATC kon er moeilijk mee overweg. Dit leidt al in de 7e minuut tot het eerste doelpunt, als Sven na prima voorbereidend werk van Gino en Jeffrey de bal strak in kan schieten. Slechts een enkele keer lukt het ATC om zich onder de druk van Robur uit te spelen, maar echt gevaarlijk worden de Hengeloërs nog niet. Na 18 minuten weer een prima aanval over rechts, Jan bedient Sven die weer op het goede moment op de goede plek stond, en de 2-0 is een feit.

 

Het lijkt een eenzijdig verhaal te worden, Robur bepaalt het spel, een enkele speldenprik van ATC, en in de 32e minuut krijgt Gino een afgeslagen bal voor zijn voeten, hij bedenkt zich geen moment en krult de bal prachtig en onhoudbaar voor de keeper in de linkerbovenhoek, 3-0.

 

Een grote score lonkt, maar het zal toch iets anders uitpakken.

Na de derde tegengoal lijkt het alsof ATC eindelijk wakker schrikt, en komt meer en meer aan voetballen toe. Zeker de wissel vlak voor rust, met de inbreng van een snelle en behendige linksbuiten, geeft een kwaliteitsimpuls aan het spel. Vlak voor rust levert een corner van ATC nog wat gevaar op voor de Roburiaanse goal, maar de tegentreffer blijft uit, zodat we gaan rusten met een 3-0 voorsprong voor Robur.  

Na rust gooit ATC er nog een schepje bovenop, en Robur heeft het hier zichtbaar moeilijk mee. Er ontstaan meer gevaarlijke situaties voor de Apeldoornse goal, en na wat ongelukkig uitverdedigen valt dan in de 61e minuut de verdiende aansluitingstreffer voor ATC, 3-1. Kort daarna nog een hachelijk moment, als de rappe rechtsbuiten de bal hard buitenkant paal schiet, maar dan vinden de Roburianen het welletjes, de schouders worden gerecht, en het spel komt langzaam maar zeker weer in handen van Robur. De aanvallen van ATC worden makkelijker afgeslagen, maar het duurt toch nog even voordat er weer gevaar gesticht kan worden voor de Hengelose goal.

 

Zowel over de rechter- als de linkervleugel worden er een aantal fraaie aanvallen opgezet, na een snelle actie over links van Timo krijgt Roy de bal aangespeeld, maar zijn schot wordt door de keeper van ATC prachtig gepareerd. Als de prima leidende scheidsrechter Mulder na 90 minuten affluit, kunnen we terugkijken op een wedstrijd met twee gezichten: de eerste helft volledig gedomineerd door Robur, de tweede helft een sterk aandringend ATC, wat het Robur lastig maakt.

 

Al met al een terechte uitslag, en na 3 speelronden staat Robur samen met Voorwaarts Twello bovenaan in 2J, en daarnaast ook nog eens met de minste tegendoelpunten.

Vermeldenswaardig nog het debuut in Robur 1 van Robert Schildkamp, een oude bekende die van CSV Apeldoorn weer terug naar Robur is gekomen, en een prima invalbeurt heeft laten zien.

 

Aanstaande zondag ontvangt Robur thuis aan de Anklaarseweg SDC ’12 uit Denekamp.

 

 

Wij zien u graag weer om onze mannen aan te moedigen, aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media