Robur 1 wint ook 2e competitiewedstrijd in de 2e klasse

 

Na de klinkende 5-1 overwinning op PH op de eerste wedstrijddag stond zondag 11 september de eerste wedstrijd deze competitie tegen mede-promovendus uit 3B, Colmschate, op het programma.

Vorig seizoen gingen beide wedstrijden tegen deze ploeg verloren, dus was er, naast een goed vervolg op het begin, veel aan gelegen om weer eens een winstpartij tegen deze altijd lastige tegenstander binnen te halen.

 

Op het redelijk te bespelen grasveld werd onder prima weersomstandigheden om 14.00 uur afgetrapt. De eerste twintig minuten kenmerkten zich door een wederzijds aftasten, waarbij de intenties van Colmschate al wel snel duidelijk werden: met lange ballen van achteren de snelle buitenspelers bereiken en daarmee de aanval op te zetten. Maar veel ballen gingen uit of achter, of werden vakkundig weggewerkt door onze als vanouds solide verdediging.

 

Robur trachtte door combinatievoetbal het spel te maken, maar kon zeker in het eerste kwartier nog geen echt gevaar stichten.Daarna ontstonden er wat kansrijke situaties vanuit corners, en werd een fraais afstandsschot van Gino al even fraai door de Colmschater goalie gepareerd.

 

In de rust sprak trainer Willem Mulderij de mannen er op aan dat er wel wat meer beleving in het spel mocht komen. Ook tegenstander Colmschate speelde niet optimaal, maar wel bijna op het maximum van hun mogelijkheden, terwijl Robur zeker beter kon.

 

Deze dwingende woorden hadden hun positieve uitwerking, vanaf de eerste minuut in de tweede helft zat er veel meer vuur in het spel en werd Colmschate volledig op de eigen helft teruggedrongen. In de 50e minuut nog een hachelijk moment, toen de spits van Colmschate alleen op de keeper van Robur afging, maar uitstekend keeperswerk van Richard voorkwam de treffer.

 

Robur bleef aandringen, kreeg meer en meer de overhand, maar wist maar niet tot scoren te komen. Een vlammend schot van Roy belandde, buiten bereik van de keeper, helaas op de buitenkant van de paal, een aantal gevaarlijke corners op rij kon niet tot een doelpunt worden omgezet, en een paar fraaie acties vanuit het middenveld waren hetzelfde lot beschoren. Tot hing het doelpunt, zoals dat zo fraai heet, in de lucht, en uiteindelijk in de 85e minuut werd het harde werken van Robur beloond.

 

Nadat Sven voor de zoveelste keer werd weggestuurd over rechts, en opnieuw een volle sprint aan moest trekken, sneed hij prachtig het zestienmetergebied binnen en haalde hard uit. In eerste instantie kon de Colmschater keeper de bal nog keren, maar invaller Timo van Drieënhuizen was er als de kippen bij om de bal over de keeper te stiften en het zo verdiende doelpunt dan toch aan te laten tekenen. 

En na exact 90 minuten vloot scheidsrechter Harmelink af, en was de tweede overwinning een feit.

En omdat er her en der punten werden verspeeld staat Robur1 nu, samen met Voorwaarts Twello, bovenaan, zonder puntverlies. Zeker, de competitie duurt nog heel lang, maar dit nemen ze onze mannen in ieder geval niet meer af.

Zondag 18 september speelt Robur opnieuw een uitwedstrijd, ditmaal in Hengelo tegen ATC.

 

De eerstvolgende thuiswedstrijd is zondag 25 september, tegen SDC, aanvang 14.30 uur.

 

Wij zien u dan graag weer om onze mannen aan te moedigen.

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media