Robur 1 zet eerste stap naar de 2e klasse

Na overtuigend de 2 confrontaties tegen Bon Boys te hebben gewonnen, nu dan de eigenlijke finaleronde, 2 wedstrijden tegen TKD.

De promovendus van vorig jaar is mede door het vertrek van een aantal basisspelers op plaats 11 geëindigd in de 2e klasse, en vecht dus voor handhaving. Onder drukkende weersomstandigheden werd om 14.30 uur afgetrapt, een volle tribune met zowel veel aanhangers uit Deventer, als ook van Robur. Zelfs een enkele neutrale toeschouwer had de weg naar ons complex weten te vinden.

Robur was va begin af aan de betere ploeg, speelde verzorgd voetbal, maar ook TKD liet zien dat ze de nodige kwaliteiten. De Deventer ploeg beperkte zich in de beginfase tot verdedigen, door het goede veldspel van onze jongens. Tot in de 10 minuut een aanval over rechts leidde tot een volley van de rechtsbuiten, en de bal onhoudbaar voor Martijn vanaf een meter of 25 bij de tweede paal binnenviel. Een meer dan schitterend doelpunt!

Robur raakte niet in paniek, en bleef haar eigen spel spelen. De druk op TKD werd steeds verder opgevoerd, en met name vanuit corners werd er veel gevaar voor de goal gesticht. Nadat een corner nog wonderbaarlijk gered werd door de Deventer keeper, werd een volgende poging wel in een doelpunt omgezet. De in eerste instantie afgeslagen bal werd door Koen in de rechterbenedenhoek geknikt, en zo werd de stand weer gelijkgetrokken, 1-1. Na deze eerste goal ging Robur ondertussen gewoon verder waar het al de hele tijd mee bezig was, de wedstrijd naar zich toetrekken. Na ongeveer een half uur toch nog wel een hachelijk moment, toen Martijn zich tot het uiterste moest inspannen om een TKD goal te voorkomen.

Kort daarna weer een aanval van Robur op meerdere schijven, waaruit Roy de welverdiende 2-1 scoorde na een goede voorzet van Leon de Bok. Na de zoveelste afgeslagen corner kwam in de 43e minuut de bal voor de voeten van Maarten, die van dichtbij raak schoot en zo de 3-1 ruststand aan liet tekenen.

Na rust een wat gedrevener TKD, dat het Robur in eerste instantie nog niet echt moeilijk maakte. Robur kreeg een aantal grote kansen, maar sprong hier erg slordig mee om, zodat het niet verder uitliep, waar daar de mogelijkheden er zeker wel waren.En dan doet een oude voetbalwet weer van zich spreken: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Een slordigheidje achterin zette de spits van TKD vrij voor Martijn, en de aansluitingstreffer was een feit, 3-2. Maar 4 minuten later beloonde Sven zichzelf voor zijn harde werken en bracht de stand op 4-2. Dit na een slim genomen vrije bal van Jan Lemmerman en Gino roelofs. Robur blijft drukken om de marge nog wat te vergroten, maar ongelukkig verdedigen leidt weer tot een doelpunt voor TKD, 4-3. Gelukkig weet Jan in de laatste minuut met een prachtige curvebal de stand op 5-3 te brengen, en is de marge voor de return toch nog 2 doelpunten.

Al met al een knotsgekke wedstrijd, met een zeer fanatieke Deventer aanhang, dat belooft dus nog wat voor de return a.s. zondag. De uitgangspositie lijkt goed, maar de buit is nog niet binnen, er zal nog 90 minuten hard geknokt moeten worden om de uiteindelijke beloning voor dit seizoen binnen te halen.

Komt u ons weer aanmoedigen? Dit is de kans om met z’n allen te laten zien, wat een verschrikkelijk mooie vereniging wij zijn. We zien graag alle leden en supporters in Deventer! Aanvang wedstrijd op 5 juni is 14.30 uur, op sportpark Rielerenk, Nico Bolkesteinlaan 16 in Deventer (vlakbij het ziekenhuis). 

De mooie videosamenvatting is te zien op https://www.youtube.com/watch?v=nlOFpIJLzA0

 

 

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media