Robur 1 haalt de finaleronde van de nacompetitie

Na de overtuigende overwinning op Bon Boys afgelopen zondag op donderdag 26 mei de tweede wedstrijd tegen de Haaksbergse club.

Onder prima weersomstandigheden werd om 19.30 uur afgetrapt aan de Anklaarseweg.

Vanaf het begin was duidelijk dat Bon Boys de strijd nog niet had opgegeven, ze zochten direct de aanval en zeker in de eerste 10 minuten kwamen ze een aantal keren gevaarlijk voor de goal van Martijn, maar door prima verdedigend werk, kwamen ze niet tot scoren. Na ongeveer een kwartier kreeg Robur meer grip op het spel, en kon het zelf ook aan aanvallen gaan denken. Met name over de flanken kwam er gevaar, vanuit een aantal corners kwam Robur dicht bij een doelpunt, maar gescoord werd er niet. Vanuit een afgeslagen aanval van Bon Boys werd Maarten op links gelanceerd, en kon de centrale verdediger van Bon Boys niets anders doen dan het shirt van Maarten te grijpen en hem zo ten val te brengen, hetgeen hem op een gele kaart kwam te staan.

 

Kort voor rust nog een hachelijk moment voor de Robur-goal, de behendige spits van Bon Boys omspeelde zijn directe tegenstander en schoot hard richting korte hoek, maar Martijn stond op de juiste plek en wist een doelpunt te voorkomen.

 

Met een 0-0 stand werden de kleedkamers voor de rust opgezocht.

Na rust eenzelfde beeld als in de eerste helft, Bon Boys zoekt de aanval maar is niet bij machte te scoren, Robur controleert de wedstrijd, maar beloont zichzelf (nog) niet met een doelpunt. Wel is Remon hier dichtbij, als hij door Gino keurig in de zestien wordt aangespeeld, maar jammer genoeg strandt op de keeper. Even later doen ze dit kunstje nog een keer andersom, Remon speelt in op Gino, maar helaas wordt er niet uit gescoord. Ondanks de luidruchtige aanmoedigingen van de uit Haaksbergen meegereisde supporters slaagt ook Bon Boys er niet in om te scoren, en lijkt het uit te monden in een gelijkspel. Tot in de 84e minuut Remon een prachtige crosspass van links naar rechts op Sven geeft, die prima naar binnen snijdt en hard inschiet. De bal wordt in eerste instantie nog door de keeper gepareerd, maar de goed meegelopen Remon rondt de rebound af, zij het met wat hulp van een Bon Boys-verdediger, en staat dan eindelijk de bevrijdende 1-0 op het scorebord. Bon Boys is allerminst uit het veld geslagen, en zoekt opnieuw de aanval. De snelle linksbuiten zet na een lange rush vanaf de achterlijn voor, en de bal wordt keurig binnengekopt, 1-1 in de 86e minuut. Het spel blijft ook in de laatste minuten heen en weer golven, op een bepaald moment verovert Remon de bal op rechts, passeert zijn man, trekt de zestien in en op het moment dat hij wil aanhalen voor een schot wordt hij ten val gebracht. De uitstekend leidende scheidsrechter Nijmeijer kent een strafschop toe, die koel door Gino wordt benut, 2-1 in de 90e minuut.

 

In de extra tijd breekt Sven nog een keer door over rechts, en nadat hij ten val komt gaat de centrale verdediger op zijn been staan. Ook deze actie werd door de scheidsrechter gezien en bestraft met een penalty, en een rode kaart voor de boosdoener. Ook deze penalty werd door Gino onhoudbaar ingeschoten, 3-1. Direct na de aftrap floot de scheidsrechter voor het einde en kan Robur zich gaan opmaken voor de finale ronde tegen Turkse Kracht Deventer.

 

 De eerste wedstrijd in deze tweeluik wordt zondag gespeeld aan de Anklaarseweg, aanvang 14.00 uur.

 

 

Komt allen om onze mannen aan te moedigen op weg naar de tweede klasse!

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media