Vliegende start Robur 1 in de nacompetitie

Zondag 22 mei de eerste van 2 wedstrijden tegen Bon Boys uit Haaksbergen, vandaag de uitwedstrijd.

Een fraai complex met een mooi kunstgrasveld, op het moment dat Robur arriveert nog volop in gebruik door een Kaboutertoernooi, de Haaksbergse variant van onze WorldCup. Alle wedstrijden in de nacompetitie worden door een neutraal trio geleid, zodat onze vaste linesman Brian Koorevaar een dagje vrij had, overigens niet erg goed voor zijn zenuwen.

 

Vanaf de aftrap ging Robur direct in de aanval, en creëerde al direct een kans, maar kon het beslissende zetje niet geven.De daarop volgende 10 minuten echter kwam Bon Boys opzetten, kreeg een aantal opgelegde kansen, en Robur moest alle zeilen bijzetten om geen tegendoelpunt te incasseren.Daarna kreeg Robur wat meer vat op het spel, hoewel het nog wel behoorlijk heen en weer golfde. Bij een van de aanvalsopzetten werd Leon de Bok rond de zestien ten val gebracht, en kreeg een vrije trap, die werd genomen door Jan Lemmerman. De bal kwam op de opgeheven arm van de centrale middenvelder, de scheidrechter aarzelde geen moment en kende een penalty toe.

 

De eerste penalty in dit hele seizoen, na 26 competitiewedstrijden en een aantal bekerwedstrijden!

Goalgetter Maarten Preusterink eiste de bal op en schoot raak, en bracht de stand op 1-0 voor Robur.

Deze goal betekende een duidelijk keerpunt in de wedstrijd, Robur werd steeds sterker, en Bon Boys kon niet echt potten breken voorin. Toen op slag van rust de linksbuiten van Bon Boys vanaf de middellijn een te zachte terugspeelbal gaf op zijn keeper, was Maarten er weer als de kippen bij en nam de bal mee richting keeper. Die ging buiten de zestien voor man en bal, Maarten werd getorpedeerd en kwam ten al. Wederom een zeer resolute scheidsrechter, hij stuurde de keeper met direct rood van het veld. Nadat Maarten was opgelapt en de reservekeeper uiteindelijk zijn plaats in het doel innam, ontfermde Jan Lemmerman zich over de bal, zag dat de keeper zijn muurtje niet goed had neergezet, en schoot de bal schitterend in de rechterbovenhoek. Daarmee de stand op 2-0 voor Robur brengend, en tevens de ruststand bepalend.

 

Na rust een ander Bon Boys, met een man minder was de doelstelling duidelijk: de schade beperken. Nog slechts sporadisch werd de aanval gezocht. Robur daarentegen creëerde nog wel wat mogelijkheden, maar was niet gelukkig in de afronding en wist de beslissende derde goal maar niet te maken. En daar waar Bon Boys nog wat kansjes kreeg loste de Robur-defensie dit prima op. Door commentaar op leiding van Bon Boys werd er nog een rode kaart gegeven , zo moest Bon Boys verder met 9 man.

In de 75e minuut dan eindelijk de beloning voor het harde werken van het hele team, Jeffrey van Amersfoort kreeg de bal terug gelegd van Maarten Preusterink en schiet van 20 meter de bal onhoudbaar in de verre hoek, 3-0 voor Robur. Robur probeerde nog wel de verdiende 4e goal te scoren, maar helaas lukte dat niet meer, zodat ook de eindstand op 3-0 bleef staan.

 

Een uitstekende uitgangspositie voor de return op donderdag 26 mei.

 

Maar vooral in de voetballerij is niets zeker, en Robur zal er ook nog tegenaan moeten om plaatsing voor de finaleronde veilig te stellen.

Komt u onze mannen aanmoedigen? Alle steun is welkom!

 

Aanvang wedstrijd 19.30 uur, we zien u graag donderdag aan de Anklaarseweg.

 

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media