Robur D4 - Groen Wit D3 4-2

Vandaag stond er echt wat op het spel namelijk behoud van de koppositie. En dat besef was aan de koppies van de spelers af te lezen.

Normaal gaan ze op de vrijdagavond al de kroeg in, maar ditmaal kozen ze vrijwillig voor een vroegtijdige gang naar het mandje. Hierdoor kon iedereen fit en uitgerust starten. Alleen Julian moest helaas blijven liggen geveld door de griep. Beterschap! 

Met een half uurtje vertraging werd de spanning nog iets extra opgebouwd, maar onder een kleine motregen kon de scheidsrechter dan toch voor de aanvang fluiten. En zoals de afgelopen weken vaker gebeurde was het in het begin toch wel even aftasten. Maar de intenties van Groen Wit waren duidelijk, want met een behoorlijk aanvallend ingesteld team wisten ze ons toch redelijk te verrassen. De boomlange brede forse linksbuiten werd na een snelle omzetting onschadelijk gemaakt en zo wisten we langzaam de wedstrijd in balans te krijgen. Na een dikke 10 minuten en al een paar kleine kansjes onbenut te hebben gelaten was het Roman die op links halverwege de helft van de tegenstander de bal oppikt en zijn weg weet te banen naar de 16 meter. Een man voorbij, twee man voorbij en je zag 'm denken: "ik kan zo maar doorlopen". Het leek alsof hij een beetje vertwijfeld was dat ie zomaar zo door kon lopen. In de 16 meter nog een mannetje uitgekapt en met een lekker schot in de linkerhoek stonden we toch zomaar met 1-0 voor. En daarna ging het binnen een kwartier snel. Groen Wit leek wel een beetje verrast dat ze zomaar achter konden komen en het was Edward die vanaf de middencircel opstoomde en vlak voor de 16m de bal breed legde op de mee opgekomen Jilmer. Deze nam de bal lekker mee en drukte dodelijk precies af. 2-0. Groen Wit kon zich niet meer herpakken en ik dacht na een corner of voorzet kwam de bal in het strafschopgebied hoog voor de voet van Jilmer die met een puntertje de bal verlengde zo achter de keeper. 3-0.

Hoe raar kan het dan in een keer lopen, want niet veel later stuitert de bal uit een voorzet voor de voeten van Edward die de bal lastig voor de keeper inschiet. Te lastig, want de keeper weet de bal niet goed te pareren en via z'n lichaam verdwijnt de bal in het goal. 4-0. Nog vijf minuten te gaan tot de rust. Wat een weelde, met de rust al met 4-0 voor staan tegen je directe concurrent.
Gelijk doemde bij mij de wedstrijd op tegen csv Apeldoorn. Ook toen een comfortabele voorsprong van 3-0 dat we alsnog met 3-3 uit handen gaven.... Want een tegengoal kan zomaar gebeuren en de tegenstand weer moed geven. En dit gebeurde ook op slag van rust. Een hard afstandsschot zorgde er voor dat we met 4-1 de rust ingingen.

In de tweede helft werden de duels voornamelijk uitgevochten op het middenveld. En het was niet heel mooi voetbal meer. Ballen werden niet meer of niet goed aangenomen waardoor het voetbal ook onrustig wordt. Dus moest er hard gewerkt worden. Groen Wit kon met name in het begin van de tweede helft nog druk uitoefenen door een aantal corners die elke keer weer weggewerkt werden tot een corner. En na 10 minuten wisten ze via een van richting veranderde vrije trap de 4-2 te scoren, maar echte verdere scoringskansen bleven uit. Zowel voor hun als voor ons. Dus bleef het vooral spannend en eindigde de wedstrijd in ons voordeel met 4-2. 

Mannen, complimenten! Niet elke wedstrijd kan met mooi voetbal gewonnen worden. Als je met hard werken ook een lelijke wedstrijd weet te winnen van in dit geval de nummer twee dan sta je terecht bovenaan. Volgende week uit tegen Prins Bernard waar we hopelijk de koppositie kunnen consolideren en misschien wel uitbouwen, want de nummer twee en drie spelen dan ook tegen elkaar.

Stand:
1 Robur D4 16 uit 7
2 csv Apeldoorn D5 12 uit 6
3 Groen Wit D3 10 uit 6
4 VIOS Vaassen D2 9 uit 5

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media