Excelsior ‘31 C1 – Robur C1: 0 – 0

Als je deze uitslag ziet zou je kunnen denken dat de toeschouwers in Rijssen een saaie wedstrijd hebben gezien.

Dat was echter zeker niet het geval. En als je als eersteklasser gelijk speelt tegen een team dat derde divisie speelt, dan is dat zeer verdienstelijk. Wanneer je dan ook nog bedenkt dat Robur de beste kansen had in deze wedstrijd, rest er maar één conclusie: dit team heeft weer een klasse prestatie geleverd en is klaar voor de clash met Colmschate C1 komende donderdag.

 

Trainer Joren was niet helemaal tevreden over de warming up. Het was slechts een oefenwedstrijd, maar als je zo slap de wedstrijd ingaat tegen een op papier veel sterker team wordt het een lastig verhaal. Robur probeerde daarom vanaf de aftrap druk te zetten. Dat lukte vrij aardig, maar in balbezit speelde het team slordig. Natuurlijk heb je minder tijd tegen zo’n sterke tegenstander, maar de manier waarop af en toe ballen ingeleverd werden was toch best wel zonde. En dat terwijl de ploeg verder prima stond te spelen. De verdediging van Excelsior werd goed onder druk gezet, en aanvallend wist deze tegenstander slechts één kans te creëren in de eerste helft. Dat deed Robur beter. Pieter werkte weer keihard op het middenveld en verdeelde het spel. Bas werd een keer goed vrij gezet maar zijn lob was niet hoog genoeg. Michael haalde nog een keer flink uit, en raakte de lat. Korben gaf na een sterke actie op links de bal goed voor maar de spitsen konden net niet bij de bal. De betere kansen waren dus voor Robur, maar net niet goed genoeg voor een treffer. De verdediging stond weer als een huis en de elke week beter wordende Rense hoefde maar één keer handelend op te treden. Opbouwend was het minder, want de verdedigers konden te vaak de bal niet kwijt en dan volgden een aantal malen kansloze ballen. Bovendien werd er onnodig gemopperd onderling. Dus in de rust kregen de jongens toch even een kleine preek over wat er beter kon.

En dat dit aankwam lieten ze in de tweede helft zien. Excelsior probeerde vanaf de aftrap Robur onder druk te zetten. Omdat de jongens bleven voetballen, strijden en combineren, wisten ze zich daar echter goed onder uit te voetballen. Waar in de eerste helft af en toe te gemakzuchtig werd opgetreden, werd in de tweede helft volop strijd geleverd. Excelsior kwam er gewoon niet doorheen wat ze ook probeerden. Slechts één keer kwam een voorzet gevaarlijk voor het doel. Alle andere keren stonden Lucas, Jestin, Stephan en Max paraat om de angel uit de aanvallen te halen. Met captain Joris als absolute uitblinker die geen duel verloor. Op rechts zorgde Jordin voor steeds meer gevaar en Michael bewees zich op links als een prima alternatief voor de geblesseerde Stijn. Nieuwkomer Jarno liet zien op het middenveld een waardevolle aanvulling te zijn en Tim en Sjors gingen voorop in de duels en het aan het werk zetten van de aanvallers. Dat ging steeds beter en Robur dwong een drietal goede mogelijkheden af. De keeper redde echter prima op inzetten van Jordin en Bas en Michael kopte uit een mooie corner de bal snoeihard op de lat. Ook Korben wist het net niet te vinden en dus eindigde deze wedstrijd vol strijdlust zoals die begonnen was: 0-0. Helaas voor Robur was dat met 10 man omdat vlak voor tijd Jordin rood kreeg wegens een handgemeen met een tegenstander.

Leuk detail: de wedstrijd stond onder leiding van de pas afgestudeerde BOS-scheidsrechter en bestuurslid Laurens van Gils (zie ook het artikel in de laatste Rood Wit), die bereid was gevonden deze wedstrijd te leiden. Want Excelsior had dan wel een prachtig complex met 9 velden, maar een scheidsrechter konden ze niet leveren vandaag. Gelukkig wisten we dat van tevoren en is Laurens ingevlogen. Laurens: bedankt voor jouw inzet en bereidheid om te fluiten. Prima gedaan! Maar toch ook een compliment voor de organisatie bij Excelsior. Zowel het contact vooraf als de ontvangst op de wedstrijddag was een voorbeeld van hoe het kan.

 

Mannen! Komende donderdag moet het gaan gebeuren. Colmschate heeft gewonnen dit weekend en nu staan we twee punten achter. Dus is een overwinning vereist in het hol van de leeuw. We gaan ervoor!!!

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media