Robur D4 - Veluwse Boys D1 5-1

Na het gelijkspel tegen csv Apeldoorn stond de volgende kraker alweer op het programma.

Veluwse Boys D1 stond met 3 wedstrijden gespeeld zes punten twee plaatsen onder ons op de ranglijst. Bij winst konden zij de koppositie overnemen, maar moest toch nog eerst voor gevoetbald worden. En bovendien had de trainer/coach alle spelers nog eens onder de loupe genomen en een aantal wijzigingen doorgevoerd in opstelling en spelsysteem. De lijst met geblesseerden wordt steeds kleiner, alleen Koen moet nog heel even in de stal blijven voordat hij de wei weer in mag. En zo begon Jilmer voor het eerst dit seizoen als diepste spits. De rest geef ik uit concurrentieoverwegingen niet prijs :-) Kom maar kijken.


Gelijk na de aftrap werd de bal naar voren gedirigeerd, gelijk een steekbal dwars door het midden van Edward op Jilmer en de 1-0 is een feit. Nog geen minuut gespeeld! We staan er met z'n allen van te kijken en we drukken door. De hele eerste helft domineren wij het spel, maar we vergeten het af te maken. Veel balbezit en de grootste kans krijgt Stan nog na een goede voorzet van Hero. Maar ook hier wordt de trekker niet overgehaald. Ja, we sukkelden een beetje in slaap en net toen Veluwse Boys een voorzet in de 16 meter gaf viel ons hoofdje met een knik naar beneden om gelijk weer omhoog wakker te schrikken. Maar toen was het al 1-1. Zijn we nu wel wakker?! Vlak voor rust toch eindelijk weer een meer venijnige van Robur. De bal wordt voorgezet, ik dacht eerst buitenspel, de grensrechter ook. Maar de scheids liet gedecideerd doorspelen. De bal werd een, twee keer verlengd totdat Stan het welletjes vond en met een strakke schuiver de bal in het linkerzijnet schoot. 2-1. Rust.

Na de thee trokken we verder onvervaard ter strijde. Gelijk twee dikke kansen waarbij we zo beleefd waren dat we iemand anders de eer gunden. Het leek wel: "scoor jij 'm maar. Nee nu is het jouw beurt. Nee toe maar, jij bent alweer aan de beurt". Daarna volgde wel de mooiste aanval van de wedstrijd, helemaal van linksachter opgezet door Julian Schafer, Julian Schmit en Roman. Met een aantal een-tweetjes kwam de bal bij laatstgenoemde terecht die schuin van links de 16 meter in dook en met overzicht een breedtepass geeft op Edward die de bal secuur tegen de lat plaatst. Genieten! Maar goed, nog steeds een mager marge van 1 doelpunt dus met nog een kwartier te spelen sloeg de BSE bij Edward toe. Daar waar Koen nog even op stal moest blijven leek het alsof Edward voor het eerst de wei weer in mocht. En vanaf eigen helft soleerde hij langs een mannetje of vier, vijf totdat alleen de keeper nog over was. Met een koele schuiver werd de 3-1 aangetekend.  Veluwse Boys was gebroken en met lekkere combinaties gooiden we de schroom van ons af. In de 16 meter waren we niet meer te houden wat resulteerde in een penalty. Jilmer legde de bal op de stip en gaf de keeper het nakijken. 4-1. Met nog een paar minuten te gaan lustte Jilmer er nog wel een en vanaf de achterlijn speelde hij twee man uit en schoot 'm toen ook maar pardoes tegen de touwen. Eindstand 5-1 en de koppositie is weer terug.

Volgende week zaterdag spelen we tegen de nummer drie KCVO D2. Dan zullen we echt aan de bak moeten!

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media