Robur D4 - CSV Apeldoorn D5 3-3

Wat had de trainer/coach er de pee in na afloop van deze inhaalwedstrijd op een doordeweekse woensdagavond!

Geteisterd door blessures en een afzegging moesten we ditmaal een beroep doen op Jelle om ons in de verdediging te komen helpen. Uiteraard geen probleem voor hem. Maar dit waren natuurlijk niet de redenen waarom ik er zo de pee in had. Nee, het gaat dan meer over hoe de wedstrijd dan verloopt en de "pech" die we dan ook nog hebben. Want we begonnen vrij goed aan de wedstrijd. Toch nog weer een beetje onrustig, misschien wel zenuwachtig. Wellicht door de afwezigen en geblesseerden en daardoor een iets andere opstelling en in de wetenschap dat csv Apeldoorn altijd een goed elftal de mat op weet te sturen. Maar na vijf minuten hadden we deze ban al kunnen breken, want Edward kreeg een enorme kans alleen voor de keeper die hij Edward onwaardig niet wist te verzilveren. Ik durf namelijk na anderhalve competitie te beweren dat als Edward alleen op de keeper afgaat, en dan mag er ook nog een verdediger meelopen, hij 99 van de 100 keer scoort.

Niet veel later zou hij het goed maken, want na 10 minuten uit een counter was het wel raak. 1-0. Het spel golfde op en neer zowel voor beide partijen meestal tussen verdediging en aanval. Echte uitgespeelde kansen of schoten op het goal waren er niet. Totdat bij een aanval van Robur Edward de bal in de 16m parallel aan de achterlijn een verdediger uitspeelde en naar het doel kon opstomen. Met een simpele maar nuttige breedtepass kon de meegelopen Julian Schmit de 2-0 aantekenen. Vijf minuten later was het weer raak uit een counter. Edward had vrij baan naar de het goal van csv en wist beheerst af te ronden. 3-0. Een ongekende weelde, want met drie individuele acties was hiermee eigenlijk de wedstrijd beslist. Of had beslist moeten zijn kan ik beter zeggen, want de we waren zeker niet slechter, we werkten hard en we hadden nog geen echte kansen weggegeven. Maar daar dachten een paar andere krachten anders over. Na een overtreding op csv werd de bal op zo'n 20 meter van ons goal neergelegd....en spatte de vrije trap op de lat uiteen. Hier kwamen we goed weg. Maar dat was maar voor heel even, want in de rebound werd de bal wel zo mooi vol op de slof genomen dat onze keeper alleen nog maar het net hoorde bewegen. 3-1. Nog niks aan de hand zou je zeggen. Kan gebeuren. Maar nog voor de rust een dwarrelbal van de linkerkant onze 16 meter die zeer ongelukkig half onder de keeper terecht kwam en tergend langzaam over de doellijn rolde. 3-2. Op slag van rust werd er nog een overtreding gemaakt op de rand van de 16m, maar we kregen helaas geen mogelijkheid meer om de verdiende vrije trap te nemen. Rust.

Tja, van een 3-0 voorsprong toch met 3-2 de rust in gaan is niet lekker. csv Apeldoorn rook natuurlijk bloed en ging er de tweede helft vol in. Dit hadden we natuurlijk wel verwacht en daar waar we in de eerste helft zo links en rechts nog wel eens een stapje te laat waren, zo gingen ook wij nu vol aan de bak. Er werd hard gewerkt, maar het voetbal leed daar toch wel onder. Na goed verdedigend werk kreeg Bob in een duel een schop tegen zijn knie en moest geblesseerd het veld af. En ook Hero werd wat later ongelukkig geraakt en moest even het veld af, maar kon later toch weer het veld in. Tussendoor waren ook nog een aantal blessurebehandelingen aan onze kant. In al deze chaos wisten we stand te houden tot vijf minuten voor tijd. De spits van csv speelde zich in de 16m vrij van zijn verdediger, maar oog in oog met Frederieke werd de bal helemaal verkeerd geraakt en draaide ver langs de rechterpaal over de achterlijn. Op dat moment dacht ik dat we de drie punten in de pocket hadden. Maar het venijn zat 'm in de staart, want in een van de laatste minuten kreeg csv alsnog haar doelpunt en werd onze verdediging wel heel hard gestraft voor het harde werken. 
Zaterdag thuis tegen Veluwse Boys. Zij staan op de derde plek en zullen ons zeker van de troon willen stoten. Het beloofd wederom een spannende wedstrijd te worden.

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media