Robur D3 – Warnsveldse Boys D2 3-1

Op zaterdag 7 maart speelde de D3 van Robur de beste wedstrijd van het seizoen (tot nu toe).  Van te voren was duidelijk dat dit een wedstrijd zou zijn die erom ging,

want de tegenstander had tot nu toe alle 11 voorgaande competitie wedstrijden winnend afgesloten. Robur begon sterk met een paar goede combinaties aan de linkerkant van Joris, Xavier, Thijs en Milan en de wedstrijd ging gelijk op. Toch duurde het tot de 15e minuut voordat het eerste schot op goal werd gelost, maar wel door Warnsveldse Boys. Dat was ook gelijk een gevaarlijk schot, want deze kwam bovenop de lat terecht. Daar kwam Robur dus goed weg. Vijf minuten later wist dan ook Robur eindelijk het eerste schot op goal te lossen na een combinatie van Thijs, Frans en Milan die helaas net naast tikte. Ook Bjorn deed een poging van afstand, maar die ging ook net voorlangs. In de aanval die daarop volgde van Warnsveldse Boys kwam een kans die gekeerd werd door Melle, maar nog in dezelfde minuut was daar een afstandsschot die via de onderkant van de lat Melle kansloos liet, 0-1.  Vlak voor rust nog een aanval via Delano, Siya, Bjorn en Frans, maar deze keer was het de keeper die de gelijkmaker kon voorkomen.

Na rust begon Robur weer sterk, iets wat de laatste paar wedstrijden een wapen begint te worden. Een pass van achteruit van Mats bracht de bal bij Bart die de combinatie opzocht met Xavier en de bal terug kreeg van hem nadat hij zijn man eerst uitgespeeld had. Vervolgens ziet Bart Frans vrij staan en die bedenkt zich geen moment en schiet de bal tegen de touwen, 1-1.  De verdediging van Robur had vooral moeite met de nr. 12 van Warnsveldse Boys, maar Jelle, Mats, Jonah, Delano en Bram communiceerden goed met elkaar en herstelden elkaar daar waar nodig.  Warnsveldse Boys kreeg nog wel een paar kansen, maar met name een fantastische redding op de doellijn van Mats voorkwam opnieuw een achterstand. Robur kreeg steeds meer het gevoel dat een overwinning erin zat en er werd steeds van achteruit heel goed opgebouwd en het veld werd ook goed breed gehouden. Halverwege de tweede helft krijgt Xavier een bal in de diepte gespeeld door Joris en de rechtsback wordt er makkelijk uitgelopen. De keeper komt goed uit waardoor er iets te gehaast geschoten werd en de bal verdwijnt naast het doel. Robur blijft druk geven en via een geblokt schot komt de bal voor de voeten van Thijs. Ook Thijs hoeft niet lang na te denken wat hij met deze bal moet doen en schiet de bal mooi geplaatst in de hoek, 2-1.  Daarna wordt het nog even spannend met een paar gevaarlijke aanvallen van Warnsveldse Boys, maar daardoor komt er ook steeds meer ruimte voor Robur. Milan loopt alleen op de keeper af, maar krijgt de bal niet langs de keeper. Vlak voor tijd komt er nog een perfect uitgespeelde counter van Robur met Frans aan de rechterkant die de bal netjes op tijd voor kan geven op de meegelopen Joris en Xavier, laatst genoemde tikt de bal binnen en de wedstrijd is gespeeld, 3-1. 

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media