FC Zutphen C1 – Robur C1 1 – 2

Het zou erom gaan spannen vandaag. Vorige week verloor virtueel koploper Colmschate door een gelijkspel uit tegen Zutphen twee hele belangrijke punten.

Een overwinning voor de mannen van Joren en Sven was vandaag vereist om de kansen op het kampioenschap in eigen hand te houden. Je zou denken na de 8-0 (!) thuisoverwinning dat dit een appeltje eitje zou worden. Maar niets was minder waar hadden de spionnen een week eerder al gezien, en dat was vooraf iedereen duidelijk. Zutphen is een team dat van achteruit met verzorgd spel gaat opbouwen. Dus moest er vroeg gestoord worden en de bal afgejaagd worden. Dat was de theorie. Omdat de spitsen niet altijd goed stonden, konden ze vaak niet verhinderen dat Zutphen toch aan opbouwen toekwam. En vervolgens kwamen de middenvelders in de problemen, die af en toe doorstapten wat niet altijd de goede keuze was. Maar gelukkig stonden de verdedigers keer op keer op hun post en in de eerste helft wist Zutphen maar één kansje te creëren. En Robur dan? Dat probeerde het wel, maar met goed verdedigen wist Zutphen met name Jordin aan banden te leggen. Daardoor kwam de bal ook vaak niet in de buurt van spitsen Stijn en Bas. En Jordin reageerde zijn frustratie af met een pittige overtreding, waarvoor hij terecht geel zag. Robur had wel een duidelijk veldoverwicht o.a. door de uitstekende spelende Pieter die de ballen goed verdeelde op het middenveld. Tot echte kansen leidde dat echter niet. Maar dan heb je altijd Joris nog achter de hand. Na ong. 25 minuten kreeg Robur een vrije trap op de rand van zestien. Joris ging erachter staan en na wat geharrewar bij het muurtje neerzetten schoot hij de bal feilloos langs de muur en tegen de touwen. Een op dat moment terechte voorsprong. Zutphen nam korte tijd het initiatief over, maar Robur bleef de sterkere en beter voetballende ploeg en mocht met de voorsprong de rust in.

 

Helaas was er nog een vervelende gebeurtenis in de eerste helft. Bij een duel in de 16 van Zutphen bleef Stijn zijn onderbeen staan. Het was meteen duidelijk dat dit niet goed zat en hij ging direct naar het ziekenhuis. Waarschijnlijk zijn de kruisbanden afgescheurd. Een enorme domper voor Stijn en het team. In de kleedkamer was de bezorgdheid en betrokkenheid goed voelbaar en de jongens wilden voor Stijn de 3 punten uit het vuur slepen.

Met deze instelling ging het team het veld op voor de tweede helft. Maar die was kwalitatief een stuk minder dan de eerste. Dat kwam enerzijds door de zwak fluitende scheidsrechter die voor heel veel irritatie binnen en buiten het veld zorgde. En anderzijds verloor Robur toch veel duels en speelde Zutphen een uitstekende wedstrijd qua inzet. En soms ging dat ook over het randje, waarin Robur zich iets teveel liet meeslepen. Toch bleef de verdediging met Max en Joris centraal en Jestin en Lucas op de flanken vrij eenvoudig overeind en Rense hoefde niet één redding te verrichten. Ook Stephan viel uitstekend in en met Sjors kwam er wel meer power op het middenveld. Ondanks het matige spel in de tweede helft bleef Robur knokken en de spanning droop er vanaf. En tegen het einde van de wedstrijd kwamen de kansen weer. Eerst stuitte Jordin op de vandaag prima spelende keeper van Zutphen. Die had ook daarna een antwoord paraat op een andere inzet. Toen bij weer een volgende aanval Tim na een goede actie van Michael de bal zo voor het inschieten had, schoot hij met links echter hoog over. Drie goede kansen in korte tijd gemist. De voorsprong was nu toch wel te klein gelet op de kansenverhouding, en Zutphen bleef proberen via de counter gevaarlijk te worden. Maar toen kwam eindelijk Korben een keer goed door over links na een aantal mislukte pogingen. En met buitenkant links schoot hij de bal keurig voorbij de grabbelende keeper: 0-2. Wedstrijd gespeeld. Een speler van Zutphen kreeg vervolgens rood dus niets meer aan de hand.

Dachten we. Maar Zutphen zette met nog maar een paar minuten te spelen nog een keer aan. En toen de moegestreden middenvelders niet ingrepen en ook de verdedigers voor het eerst deze wedstrijd te afwachtend optraden, moest Rense toch de gang naar het net maken. Dat was jammer, want tot dan toe was er echt helemaal niets weggegeven. Gelukkig was het bijna tijd en het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter was toch wel bevrijdend! Een al met al wel verdiende overwinning, maar zwaar bevochten. En Stijn kwijtgeraakt, was toch wel een domper op de mooie uitslag zet. 

Stijn: deze overwinning is voor jou namens het team! Zorg dat je snel weer opknapt. We horen het maandag pas, maar we steunen je allemaal! Hou je taai!

 

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media