Apeldoornse Boys D2 - Robur D4 0-8

Twee wedstrijden binnen een week. En maar goed ook, want we hadden na dinsdag nog een beetje wrange nasmaak weg te spoelen.

En dat kon nu lekker snel. Ondanks een goede wedstrijd toch zonder punten naar huis gestuurd. dat mocht ons vandaag niet weer gebeuren. En tegen hekkensluiter Apeldoornse Boys moest toch wat te halen zijn... Er was ons mooi weer beloofd, maar de wind blies nog vrij hard en koud over het veld en van het zonnetje was nog weinig te merken om 9 uur 's morgens. Maar na het eerste fluitsignaal kregen we het toch al gauw warmer. Na vijf minuten had ik al in de gaten dat de tegenstander niet veel in de melk te brokkelen had. Toch nog een beetje zenuwachtig voetbal waardoor de achterhoede een paar onnodige kansen weggaf en het alleen zichzelf moeilijk maakte. Maar daar kwam ie toch aan na een minuutje of vijf. Een snelle counter over links, de bal wordt ingespeeld op onze spits Edward die de bal van midden 16m lijn zo het goal in puntert. 0-1. 
Ook Gijs bleek consequent, want niet veel later werkte hij een vrije kans over het goal, net als bij VIOS. Binnenkantje voet Gijs! :-) Niet veel later een hard schot van Edward van buiten de 16m op de lat, de teruggekaatste bal wordt door Stan netjes pal naast de paal in het net geplaatst. 0-2. En nog binnen een kwartier kregen we een corner op links. Jilmer zet voor en plaatst de bal precies op het koppende hoofd van Roman die de bal achter de keeper werkt. 0-3. Kreeg de tegenstander helemaal geen kansen? Nou eigenlijk niet. De meesten werden door de verdediging gesmoord waarbij ditmaal zowel Bob als linksback en wederom Tycho als rechtsback een puike wedstrijd speelden. Klasse jongens! In het laatste kwartier van de 1e helft nog een aantal kansen en een give away van de keeper van de wapendragers, deze schoot de bal recht in de voeten van Edward. Die zei: "dank je wel", en schoot de bal onder de keeper door achter de doellijn. 0-4. Het laatste wapenfeit voor rust kwam van Lloyd die een bal in de 16 in de volley nam en net over de lat schoot. Rust.

In de tweede helft ging de doelpuntenmachine gewoon door al moesten we nog wel even op de 0-4 wachten. Als de Boys nog enige ambities hadden dan werd dat snel de kop ingedrukt, want de ene aanval volgde de andere op. De eerste was een mooie aanval over rechts opgezet door Tycho naar Lloyd die doorspeelt op Edward. Een mooie voorzet volgt op Gijs die eigenlijk weg wordt geduwd. Geen penalty gegeven. Maar ook Bob op links die Gijs goed inspeelt. Gijs speelt zich met een van zijn onnavolgbare bewegingen vrij en passt in op Julian Schmit. Julian vuurde z'n schot op de keeper, maar deze wist de bal met zijn been toch nog over het goal te werken.
De volgende mooie kans kwam van Bob die de bal van links teruggetrokken zag worden door Julian Schmit en deze vanaf 20 meter in een keer op de slof nam. Jammer maar net over...
Maar goed bij een van de counters die daarna volgde was het weer raak. Ditmaal dwars door het midden van Julian Schafer naar Jilmer naar Edward die beheerst intikt. 0-5. Niet veel later wederom Edward die het volgende doelpunt aantekende. 0-6. De laatste gol die ik optekende kwam nogmaals van Edward. De corner die hij nam werd een mooie inswinger. 0-7. Tja, en de oplettende lezer zegt:"maar het werd toch 0-8?". Wel, ergens bij het optekenen van alle doelpunten en mooie aanvallen heb ik waarschijnlijk toch ergens iets over het hoofd gezien. Maar 0-7 of 0-8, de uitslag was duidelijk en welverdiend! Via de voetbal app kun je ook gelijk de andere standen zien en al onze concurrenten lieten één of meerdere punten liggen waardoor we mede door de grote uitslag weer bovenaan staan.

Er staat ons een mooie en spannende voorjaarscompetitie te wachten! De volgende wedstrijd is a.s. woensdagavond tegen csv Apeldoorn D5.

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media