VIOS Vaassen D2 - Robur D4 2-0

Afgelopen dinsdag stond de wedstrijd uit tegen VIOS Vaassen D2 op het programma. De tweede wedstrijd van het voorjaarsseizoen.

De eerste wedstrijd hadden we met 9-0 gewonnen dus de verwachtingen waren hoog gespannen. Na een hele dag van behoorlijke regenbuien was het 's avonds toch opengetrokken en konden we droog aan de wedstrijd beginnen.

VIOS was in de najaarscompetitie al een geduchte tegenstander gebleken waar we toen stevig klop van hadden gekregen. Maar we zijn over de hele breedte sterker geworden en tactisch beter en dat resulteerde dat we de eerste helft niks onderdeden voor de tegenstander. Ik zal het sterker vertellen, we waren de betere partij met de beste kansen. Met name achterin stond de verdediging z'n mannetje en wist elke aanval goed te pareren. Ruben en Hero centraal achterin wisten met rustig spel de spitsen onschadelijk te maken. Marijn, ingehuurd van de D5, speelde op de links back positie een lekkere wedstrijd. Nog bedankt dat je mee wilde doen! En op de rechts back positie stond Tycho een hele puike wedstrijd te voetballen. Een redelijk nieuwe positie voor hem, maar als een horzel beet hij zich vast in de tegenstander en die kwam ook niet meer aan de bal. Na vijf minuten had Gijs de 0-1 op zijn schoen, maar schoot helaas toch tegen de keeper aan. En zoals gezegd hadden we wel de overhand, maar we wisten dit niet in goals om te zetten. Mooie duels werden er uitgevochten op het middenveld waar Roman heer en meester was. En werden er mooie combinaties gemaakt. Onze aanval had vandaag echter moeite om er door te komen. Edward, enigszins geblesseerd aan z'n enkel, was onfortuinlijk met de passeerbewegingen en wist zich niet goed vrij te spelen. Dit kwam ook door de twee behoorlijk lange spelers achterin de de deur goed dicht hielden. Maar de trainer was zeer tevreden met wat hij zag. Het meeste gevaar kwam nog twee keer van de opkomende Hero die zijn twee schoten rechts naast het doel over de achterlijn zag verdwijnen.

Na de thee in de rust wisten we dat het er op of er onder was. Eén goaltje scoren zou voldoende zijn, maar helaas liep het anders. Bij een corner van rechts werd de bal weggewerkt terug naar de cornernemer en deze nam de bal in één keer op de slof en verdween over onze keeper in het zijnet. 1-0. Een beetje lucky goal, maar de ban was gebroken. VIOS rook bloed en wist heel langzaam het spel iets meer naar zich toe te trekken. Nog steeds kwamen we er goed uit, maar wisten geen vuist te maken. 10 minuten voor tijd werd Hero mee naar voren gestuurd en speelden we achterin 1 op 1. Kijken of we de gelijkmaker konden forceren. Helaas zaten de wolken net iets te veel voor ons goede gesternte en in de laatste vijf minuten wist VIOS goed te counteren en met een mooie aanval de wedstrijd definitief te beslissen. 2-0.

Mannen, niets aan te doen. Maar we hebben laten zien dat we een goede progressie hebben gemaakt. Hard gewerkt ook. En als we dit spel volhouden dan weet ik zeker dat we nog heel wat puntjes bij elkaar gaan spelen. Zaterdag staat Apeldoornse Boys op het programma en kunnen we de nare smaak van verlies wegspoelen.

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media