WSV C1 – Robur C1 0-3

Daar stonden ze dan, de mannen van C1, zaterdagmiddag 13.00 u., zonnetje op het veld,

[ouder verslag]

wel een beetje fris maar prima voetbalweer. En natuurlijk weer een flinke schare trouwe supporters langs de lijn. Super mensen. Helaas waren Joris en Jestin ziek, en Pieter kon evenmin spelen, maar gelukkig hadden we er een paar toppers van de D1 bij. Jasper en Robin hadden net die ochtend 3-3 gespeeld tegen WSV D1 en hielpen nu een handje mee om de C1 van WSV te temmen. En de jongens van WSV zaten vast vol revanche gevoelens na het Columbia zaalvoetbaltoernooi, waar ze toch tweemaal een flink pak slaag kregen van onze jongens. Alle ingrediënten aanwezig dus voor een pittige wedstrijd. En dat werd het ook.

 

Coach Joren had de mannen goed geprepareerd en aangegeven even te kijken hoe WSV ging spelen. Aan de hand daarvan moesten de jongens zelf de omzetting regelen. Maar dat viel niet mee. WSV begon met fris aanvallend voetbal, en het liep de eerste minuten nog niet echt bij Robur. Met name Tim had zijn plek in eerste instantie nog niet gevonden, dus moest hij zich even bij de trainer melden voor wat positionele aanwijzingen. Maar vanaf dat moment stond het als een huis. De defensie was solide en met name opbouwend liet Robur prachtige staaltjes combinatievoetbal zien. Jordin had het echt op zijn heupen vandaag, maar had wel een sterke tegenstander. Op het middenveld vormden Korben en Tim een stevig blok waar WSV eigenlijk nauwelijks doorheen kwam. En lukte dat al een keer, stonden Sjors, Max, Stephan en Lucas paraat. Met name die laatste viel op door strijdlust en goede aanvallende impulsen. Aan de andere kant speelde Michael weer een hele sterke wedstrijd door knokken af te wisselen met staaltjes mooi technisch voetbal. En voorin liepen Bas en Stijn te loeren op gaatjes in de defensie. Die waren moeilijk te vinden, maar steeds vaker wist Robur dreigend in de buurt van het vijandelijke doel te komen, mede door de snelle combinaties van de voorhoedespelers en het middenveld. Maar ook de verdedigers waren daarin heel belangrijk en kwamen vaak goed mee op zodat er afspeelmogelijkheden ontstonden. Het was wachten op doelpunten en die gingen ook vallen. Jordin werd aan de rechterkant weggestuurd, kwam eigenlijk op een plek dicht bij de achterlijn van waar een schot kansloos was maar met een curve die de keeper van WSV helemaal verkeerd beoordeelde lag de bal plotseling tegen de touwen. Dik verdiend op dat moment, want Robur was gewoon beter. En dat tegen een team dat twee klassen hoger speelt! Maar de jongens bleven gaan. Ze streden voor elke meter maar het mooiste was toch wel de manier waarop ze er voetballend uit probeerden te komen. Heerlijk tikkie takkie voetbal af en toe waar de toeschouwers vanaf de kant enorm van konden genieten. En op slag van rust viel de verdiende 0-2. Een corner werd door WSV niet goed verwerkt en Jordin was het meest attent en schoot de bal langs de grabbelende keeper.

De tweede helft ging Robin op het middenveld spelen en Jasper rechtsbuiten. Bas en Michael kregen rust. Door een blessure van de sterk spelende Sjors moest Michael echter al vrij snel weer tussen de lijnen verschijnen. WSV ging nu een tempootje hoger spelen en zette flinke druk. Kansen konden niet uitblijven. Tim had Sjors in het centrum opgevolgd en dat was een beetje onwennig. Ook leken de jongens wat vermoeider te raken. Maar één speler had ik nog niet genoemd, en dat was misschien wel de beste van de middag. Wat er ook door de verdediging kwam, het maakte niet uit. De sterk coachende en meevoetballende nummer 1 van Robur stond paraat! Rense hield alles wat er te houden was, soms ook ballen die eigenlijk niet te houden waren en dan had hij nog een engeltje naast zijn doel staan. Want eerlijk is eerlijk, WSV had toch ten minste twee keer moeten scoren uit de vier 100% kansen die ze afdwongen. Maar zoals de uitslag al laat blijken, dat lukte dus niet. En toen Korben halverwege de tweede helft vanaf eigen helft werd gelanceerd veerde het publiek al op. Want dan weet je het wel: mannetje voorbij, de turbo erop en de keeper was kansloos. 0-3! Op dat moment iets geflatteerd maar zeker niet onverdiend. Daarna was de wedstrijd gespeeld. WSV probeerde nog wel wat maar Rense was toch niet te passeren en de rest van het team bleef knokken om de nul te houden.

Mannen, dit was een prachtige teamprestatie. Afgedwongen met bij vlagen heel goed voetbal, veel strijdlust, mooie staaltjes techniek en af en toe ook wat geluk. Als dit niveau kan worden doorgetrokken de tweede helft van de competitie, wie weet wat er dan nog allemaal mogelijk is.

 

Robin en Jasper: bedankt voor het meestrijden. Jullie hebben het geweldig gedaan. Op naar de volgende wedstrijd en dan op 31 januari de topper uit tegen Colmschate!

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media