Robur C1- Dieren C1 3-1

De eerste wedstrijd tegen deze tegenstander gaf al aan dat de mannen uit Dieren wel wat in hun mars hadden, maar daarbij moet wel gezegd worden dat wij daar zeker niet onze beste en slimste wedstrijd speelden.

Om de echte titelwedstrijd tegen Colmschate in leven te houden, moest er gewoon gewonnen worden van deze ploeg. De mannen waren scherp en wilden gewoon strijden om het kampioenschap, gewoon zorgen dat de ploeg uit Dieren verslagen wordt en dan op de nummer 1 positie terecht komen, want Colmschate heeft dan twee wedstrijden minder gespeeld en 2 punten minder. De wedstrijd begon nu niet echt super. Na veel minuten de nul gehouden te hebben was dat in deze wedstrijd snel voorbij; 0-1. Niet echt lekker tegen deze tegenstander.

 

Maar gelukkig kon onze C1 snel terugkomen en de 1-1 was een feit. Sjors wist het ronde apparaat achter de goalie te werken.  De eerste helft stond verder in het teken van een redelijke balans en werd voornamelijk gespeeld op het middenveld. De achterhoede van beide ploegen bezweken geen moment voor de aanstormende aanvallers. De rust werd dan ook bereikt met een 1-1 op het scorebord.

De tweede helft was het alweer snel raak, Stijn kreeg de mogelijkheid de keeper te passeren en met het betere pas en meetwerk kon de C1 met een 2-1 voorsprong de wedstrijd vervolgen.

 

Ook nu een pot voetbal die redelijk in evenwicht was. Tot zo’n 20 minuten tijd, waarbij onze Rood Witten duidelijk het betere van het spel hadden. Die fase was eigenlijk ook rijp om Dieren letterlijk en figuurlijk kansloos te laten, echter de goede kansen werden niet omgezet in doelpunten. En ja dan draait zo’n wedstrijd in eens om en ligt de druk volledig aan onze zijde. De ballen kregen we niet meer weg, we maakten de verkeerde keuzes en Dieren was er van overtuigd dat de gelijkmaker zou vallen. Veel grote kansen kregen de mannen uit Dieren niet, maar een kans werd al geteld ….. Rense was net te laat bij de bal om deze vast te pakken en de invaller van Dieren dacht de 2-2 binnen te schieten. Met een prachtige actie kreeg Max deze bal uit het goal en de overlevingsdrang die hij liet zien, is zo kenmerkend voor dit C1. Ook zo’n moment was ook weer reden voor de kentering in de wedstrijd. De mannen van Joren kwamen weer iets meer aan het voetballen toe en dit resulteerde ook in een geweldig doelpunt. Op de linkerkant werd een driehoek gespeeld en werd Stephan de diepte in ge stuurd, deze bereikte Jordin en met wat elastieke moves kreeg hij de bal en zichzelf voorbij twee verdedigers en kreeg de bal perfect bij Stijn, deze scoorde zijn tweede. 3-1!!! De winst en de kampioensaspiraties waren een feit. Super mannen, echt geweldig gedaan.

 

Gefeliciteerd en heel veel succes met de voorbereidingen richting de wedstrijden tegen Zutphen en Colmschate. Joren gaan morgen ook zijn andere enkel late opereren, dus zullen de komende trainingen door Sven worden geleid. Joren heel veel sterkte en Sven heel veel succes bij de trainingen.

 

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media