Robur D4 - FC Horst D3 9-0

Eindelijk, we mochten weer. Op het kunstgras. En dat was een redelijke garantie dat we geen last zouden krijgen van afgelastingen.

En zo waren wij één van de gelukkigen die weer aan de bak mochten. Het weer was goed met zelfs een iets oplopende temperatuur. Onze eerste tegenstander was FC Horst D3. Een geheel onbekende club voor ons dus wat konden we verwachten? Zoals altijd begin je sterker aan de voorjaarscompetitie. Je bent gewend aan het grote veld en hoe je maatjes voetballen. En je bent zelf weer wat groter sterker, sneller en tactisch beter geworden.

Om 11.15 uur floot de scheidsrechter voor de aanvang van de wedstrijd en al gelijk trokken wij het initiatief naar ons toe. Hoewel nog een beetje onwennig, maar de tegenstander had weinig in de melk te brokkelen. Slecht voor Frederieke onze keeper, want die had daarmee weinig te doen. Het duurde een minuutje of acht, negen, maar toen wisten we dit overwicht toch te verzilveren. Met een actie op links naar binnen trekkend brak Edward de wedstrijd over door laag in de linkerhoek te scoren. 1-0. En daarmee was de ban gebroken. Daarna was het Jilmer die eerst nog de kruising miste, maar dit smaakte naar meer en bij een volgende actie brak hij door het midden door en wist de 2-0 naar binnen te punteren. Weer een minuut of vijf later was het weer Edward die nu op rechts doorbrak. Gijs liep mooi breed mee waardoor Edward eenvoudig in kon schieten. 3-0. En nog was de koek niet op, want Edward onze spits was niet meer te houden.Na een goede pass binnendoor van Hero kon hij zo doorlopen op de keeper en tikte beheerst de 4-0 binnen. Het laatste wapenfeit voor rust kwam van Julian Schmit die het snelst bij de bal was toen deze na een corner vlak voor de doellijn bleef stilliggen. 5-0.

Rust. Helaas moesten we het zonder een paar vaste krachten doen vandaag. Lloyd mag een paar weken niet voetballen van de dokter en Koen was geveld door de griep. En Stan was helaas een keer verhinderd. En daarom speelden vandaag Jelle en Marijn zeer verdienstelijk mee. Jongens nog bedankt!

Na de rust denderde de trein gewoon door. Een kien balletje van jelle op Edward wordt net niet verzilverd. Niet veel later liep Tycho zich goed vrij aan de rechter buitenkant en tikte de bal strak door naar Edward. Zijn inzet caramboleerde via de voeten van de keeper zo voor de voeten van Jilmer. Deze bedacht zich niets en schoot vanaf een meter of dertig over de gehele verdediging en keeper heen zo in het goal! 6-0. En terwijl ik nog bezig was om deze actie op te schrijven voor het verslag schoot Edward de bal er al weer in. 7-0. Bob die in de tweede helft op het middenveld speelde, maakt het de tegenstander elke keer flink lastig en zorgde voor de corner. Jilmer schoot de bal voor en met een halve draai schoot Edward de bal zo uit de lucht het goal in daarmee zijn laatste goal van deze wedstrijd scorend. De 9-0 werd aangetekend door onze invaller Jelle die vanaf rand 16 meter de bal droog inschoot.

Een lekkere wedstrijd mannen! De eerste klap is een daalder waard. Ook de scheidsrechter floot een prima wedstrijd. Dat mag ook wel eens gezegd worden. Langs de kant stond zelfs een afgevaardigde van de KNVB onze scheids te beoordelen. Kan niet anders dan een dikke voldoende zijn! Volgende week weer lekker trainen voor de volgende wedstrijd...

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media