Albatros C1 – Robur C1 0-2

Een wedstrijd die in de schaduw staat van de wedstrijd tussen Colmschate en Dieren. Wat zou het vanmiddag daar gaan worden?

Eerst natuurlijk de wedstrijd tegen Albatros, altijd lastig, maar kijkend naar de ranglijst zou de strijd snel beslecht moeten kunnen worden.  Albatros begint fanatiek, stevig, soms te hard en de wedstrijd gaat twee kanten op. Albatros is gevaarlijk met hun grote nummer 10, deze jongen bindt er geen doekjes om, vandaag zullen we alles geven, tot over het randje. Hiervan is Jestin halverwege de eerste helft de dupe, de charge op zijn enkel wordt bestraft met geel, op zich een actie die prima past bij een andere kleur, maar de scheidsrechter vindt de kleur voldoende. De eerste 20 minuten is het toch Albatros dat dreigend is, echter voetballend komt de C1 er prima onderuit.  Met steeds meer drang naar voren worden de eerste kansen gecreëerd. Sjors wordt door fantastisch samenspel vrij gespeeld voor de keeper, maar verzuimt de voorsprong op het bord te zetten.  De loopactie is geweldig en beloofd veel goeds voor de rest van de wedstrijd. Ook Bas krijgt een geweldige mogelijkheid. De prima spelende Jordin komt los van zijn fanatieke tegenstander en geeft een grandioze voorzet; helaas. Ook zijn kans nadat hij mooi wordt vrijgespeeld, na wederom geweldig combinatie voetbal, gaat er niet in. Ook de corner vlak voor rust verdwijnt niet strak in het net,  Max krijgt  zijn voet net niet goed onder de bal. Daar tegenover staat een prima spelende verdediging en een prima keepende Rense, duidelijk , goed voetballend en gewoon de rust. De nul is vandaag weer een feit!!! Top.

 

De tweede helft stopt Albatros niet met de “oorlog” , maar de heren merken dat voetbal de overhand krijgt en dat de energie wegebt. Op zich begint het spel zich ook meer richting goal van Albatros af te spelen en de 0-1 zit dan ook in de lucht. Grensrechter en scheidsrechter starten om de mannen uit Ugchelen iets meer te helpen en de onduidelijkheid wordt groter. Gelukkig is juist de onduidelijkheid in de achterhoede reden van de verdiende voorsprong. De getergde Jordin, vandaag door grensrechter , tegenstander en belachelijke overtredingen aardig op de proef gesteld, werkt zich tussen de goalie en de verdediger en krijgt zijn maatje 44 tegen het leer aan. Bas zoekt de verre hoek en vindt deze: 0-1. Het vervolg is helaas minder overtuigend en we laten Albatros iets teveel komen, maar echte kansen krijgen ze niet. Wel zorgt de geweldige vrije trap van Albatros ervoor dat de mannen van de C1 wakker worden. De bal belandt met volle kracht op de lat en gelukkig komt hij buiten het doel terecht. De mannen weten dat de 0-2 erin moet en gaan hier op een geweldige manier naar op zoek.  Het voetbal blijft verzorgd en de 0-2 komt. Stijn werkt zich geweldig vrij op de linkerkant en vindt Bas, deze schopt de tweede achter de sluitpost.

 

De wedstrijd wordt uitgespeeld en de drie punten zijn binnen.

Mannen van de C1, het was zelfs aan de zijkant van het veld soms op de tong bijten. Ik wil jullie als spelers een compliment maken, want onderdelen van deze wedstrijd , waren reden om goed uit je vel te springen. We moeten het maar als compliment zien dat de begeleiding van Albatros na de wedstrijd aangeeft dat dit de enige manier voor ze was om tegenstand te bieden. Mannen een dikke pluim voor de eerste helft van het seizoen. Jullie hebben je elke wedstrijd als team neergezet en hard gewerkt. De tweede helft staat er wellicht nog iets moois klaar. Onze complimenten!!!

 

Colmschate haalt in Dieren de volle buit binnen: 2-4; Voordeel: we gaan als tweede oliebollen en appelflappen eten. Nadeel: we hebben niet alles in eigen hand, Colmschate moet bij verlies tegen ons nog ergens een slippertje maken.

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media