Vorden C1- Robur C1

Ach waar zullen we eens beginnen? De onderwerpen waren veelzijdig.

 

 

Is in gooien nu echt zo moeilijk?  Wordt het nu Belgie, Duitsland of Frankrijk ? Was het spel of de grasmat nu slechter? Was de scheidsrechter wellicht niet een beetje te precies nu hij bekeken werd door zijn meerderen? Hadden we nu wel de auto op het zandweggetje moeten plaatsen om op die manier WARM voetbal te kijken? Was het al zo koud geweest de afgelopen weken? Heeft Marcus express 8.45 als vertrektijd vermeld? En was Bas Haagen nu echt om 8.45 al aanwezig?  Ach , het blijft toch heerlijk gezellig om over van alles te praten naast het voetbal ………………… Vandaag Vorden, drie kwartier rijden en dan aantreden tegen een tegenstander die niet verder is gekomen dan een gelijkspel. Ja en ook dan weet je dat ook deze ploeg een keer zal gaan winnen, maar dat graag in ieder geval een weekje overslaan. De omstandigheden zijn niet briljant: de kou is nog zeker op te vangen maar als je op een veld mag spelen waarbij ons eerste veld een biljartlaken is , mag je er vanuit gaan dat het lastig is leuk te voetballen. Rommelig wordt het dan al snel. En daarbij natuurlijk een tegenstander die zich letterlijk met hand en tand zal verzetten. Veel randzaken die het vandaag lastig maken een mooi potje voetbal voor te schotelen.  

De eerste helft begint dan ook  zoals verwacht, rommelig, maar wel weer direct met de drive naar voren. Ballen komen door onnauwkeurigheid niet aan, maar echt, ook het veld speelde hier een enorme rol in. De corners zijn gevaarlijk vandaag, echter gaat de bal zowel bij een kopbal van Stephan als die van  Joris,  voorlangs.  We blijven ons best doen de bal het werk te laten doen, maar makkelijk is dat niet. Ook de uitbarsting van Tim is terecht, natuurlijk is het niet handig op de scheidsrechter te mopperen, maar als je toch drie keer hard geraakt wordt op je enkel, mag je gerust wat zeggen. Sjors was net daarvoor zonder verdere waarschuwing op de bon geslingerd. Hierbij gaf de scheidsrechter al aan erg precies in zijn benadering te zijn. Jammer, want in mijn ogen mag je best wel een vraag stellen aan een scheidsrechter, maar goed ik heb niet gehoord wat er gezegd is, dus laten we het maar in het midden houden en blijven aangeven dat de scheidsrechter de baas is. Tim kon in ieder geval zonder bon verder spelen. Ach en als je dan naast alle bijkomende zaken , door toch prima samenspel een fraaie 0-1 binnen schiet is dat toch ook wel weer erg fijn. Korben wordt prima weggestuurd en met een prima beweging zorgt hij voor de openingstreffer. Niet veel later schiet Jordin na wederom een prima samenspel de 0-2 binnen, wedstrijd gespeeld! Zeker omdat je wederom geen kans weggeeft en ook vandaag weer de nul houdt! Rense 4x op rij, TOP, ga zo door!

 

De tweede helft vergelijkbaar spel, iets dominanter en iets meer mogelijkheden de score uit te breiden, echter we vergeten ons zelf te belonen. Joris doet dat wel, na een volley van Bas die op de lat uit elkaar spat, trapt hij de bal knijter hard achter de doelman. ZOOOOOOO!! Na grote kansen mogen we dan eindelijk de 0-4 ook maken. Een voorzet van rechts wordt door de ingevallen Stijn prima teruggekopt en Korben beloont zijn goede spel met zijn tweede doelpunt van de dag. 

Mannen , wij als ouders en andere toeschouwers zijn natuurlijk verwend en verwachten altijd maar weer geweldig combinatievoetbal, tuurlijk dat is hetgeen wat jullie ook het liefste doen, maar soms , en ach ik heb alle randverschijnselen al vermeld, is dat niet mogelijk. Vandaag weer vier prima doelpunten, weer de nul en we blijven prima in het spoor van plaats 1 en 2. Komend weekend gaan die twee tegen elkaar spelen en gaan we eens kijken wie daar de sterkste is. Wij mogen tegen Albatros aantreden en ondanks  de wedstrijd van onze concurrenten , moeten wij zaterdag gewoon eerst zelf ons ding doen, daarna kun je pas weer verder kijken.

 

Mannen voor vandaag was het weer een prima overwinning. Lekker trainen van de week en zaterdag weer lekker scherp aan de start!!

 

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media