Albatross D2 - Robur D4 3-8

Loon naar werken, want de afgelopen drie weken hebben we op de training hard gewerkt en heeft iedereen een goede ontwikkeling doorgemaakt.

En deze opgaande lijn was ook al te zien tijdens de afgelopen wedstrijden. En vandaag dus de laatste wedstrijd van de herfstcompetitie tegen een tegenstander die qua puntenaantal gelijk met ons stond. En wat is er lekkerder dan deze winnend af te sluiten? Maar zo dachten de spelers en leiders van Albatross er ook over...

De eerste tien minuten had Albatross toch de overhand. Laten we het maar thuisvoordeel noemen. Ondanks dat het spel heen en weer golfde, speelde het zich met name op onze helft af. En deze overhand wisten ze ook om te zetten in een doelpunt. Balverlies tijdens het uitverdedigen was de oorzaak en de bal verdween cross ons goal in. 1-0. Maar we lieten ons niet uit het veld slaan en het leek wel of de achterstand een extra stimulans was. Heel langzaam gaven we meer weerstand en toch was het Albatross die nogmaals een behoorlijke kans kreeg. Een doorgebroken speler kon alleen door op de keeper, maar had niet op Hero gerekend. Met een uiterste krachtinspanning gooide hij zich met een sliding voor de bal. En zo bleef het 1-0. Niet veel later een minuten durende scrimmage in de 16 meter van Albatross en de bal wilde er maar niet in. Deze werd half weggewerkt uit de 16 en kwam op de punt bij Bob terecht die er behoorlijk klaar mee was en prompt zijn voet uithaalde en de bal nog via een hoofd zo het goal in zag vliegen. 1-1. 
Nauwelijks bekomen van deze gelijkspeler counterden de Ugchelse vogels en stond het tegen verhouding in 2-1. Maar vlak voor rust werd de stand weer gelijk getrokken door Stan en Edward. De eerste gaf een prima voorzet en de laatste werkte de bal netjes het goal in. 2-2. Rust.

In de tweede helft trokken we de touwtjes strakker aan. Mooi uitverdedigen van Ruben en een prima pass op Jilmer die op zijn beurt op tijd Edward de diepte in stuurde. En je weet het, dit soort kansen moet je Edward niet geven want hij was de laatste man te snel af, kruiste naar binnen en rondde netjes af. 2-3. Albatross lag op de slachtbank, maar had nog een laatste stuiptrekking. Uit een aanval over rechts wisten ze toch uit het niets de gelijkmaker te scoren. En toen ging het snel. Een mooie aanval opgezet door Julian Schafer speelt de bal door naar Roman. Deze loopt verder op en geeft de bal op maat aan Stan die de laatste man afsnijdt en zeer beheerst de bal naast de keeper plaatst. 3-4. Eén of twee minuten later wordt Stan getackeld in het strafschopgebied. De goed fluitende scheidsrechter durft ook hier de juiste beslissing te nemen en het is Stan zelf die de penalty benut en de 3-5 is een feit. Weer niet veel later een corner van rechts die voor de voeten van Julian Schmit valt en dit lekkere hapje niet laat liggen. En zo is het binnen no time 3-6. Fijn voor Julian, want hij was het halve seizoen geblesseerd en kon net deze laatste wedstrijd weer meedoen en een goaltje meepikken. De hele wedstrijd al goed voetballende Roman zag ook zijn inzet beloond. Met een mooie actie drong hij de 16 meter binnen en schudde twee man af. Zijn schot werd door de keeper gekeerd, maar deze liet de bal stuiteren waardoor een verdediger van Albatross de bal weg wilde schieten. Helaas, maar recht tegen de nog in de weg liggende keeper aan en Roman zag de bal in het goal verdwijnen. 3-7. Het laatste wapenfeit kwam opnieuw van Roman. Ruben wilde ook nog wel een goaltje scoren en vuurde van een metertje of 25 af. Ook nu kon de keeper de bal niet goed onder controle krijgen en ditmaal was het Roman die zelf scoorde. Eindstand 3-8.

Jongens wederom complimenten! Hard gewerkt, voetbal zat weer in de lift. En de competitie toch met een winnende wedstrijd afgesloten. In deze competitie waren drie teams (Robur D3, WSV en Groen Wit) het beste, want ze zijn alledrie geëindigd met 30 punten uit 11 wedstrijden. Robur D3 trok uiteindelijk aan het langste eind met het beste doelsaldo. Met een beetje geluk gaan deze drie teams over naar de kampioenscompetitie en kunnen wij gaan kijken hoe we het er dan in de lentecompetitie van af brengen. 13 december spelen we nog een oefenwedstrijdje tegen D5 en kunnen we zien of we vooruit zijn gegaan t.o.v. de start van dit seizoen.

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media