Robur D4 - Robur D3 2-5

Broedermoord, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk omdat je tegen een eigen Robur team moet spelen.

Ik heb nog steeds niet begrepen waarom dat kan en wordt geaccepteerd. En figuurlijk omdat de broertjes Ruben en Jelle tegen elkaar moesten. Gelukkig staan ze allebei laatste man...  Maar wat een leuke wedstrijd heb ik gezien. De D4 begint gelukkig weer steeds beter te voetballen en wilde dit natuurlijk laten zien. De D3 die bovenaan staat en een goed stuk voetbal in z'n mars heeft. Tel daarbij op dat er tussen de teams ook nog een gezond stukje rivaliteit zit en het zonnetje lekker scheen, dan zijn alle ingrediënten aanwezig voor een leuke middag. En dat werd het, want de D4 had geen zin in een walk over en de D3 kon zich geen puntverlies permitteren, omdat zij volgende week tegen de nummer twee spelen die drie punten onder hun staan. En zo floot de scheidsrechter voor de aanvang van de wedstrijd die de eerste tien minuten nog gelijk opging. Wellicht wat onderschatting van de D3 die zorgde dat de D4 niets onder deed. De bal ging netjes rond en openingen werden gezocht. Na deze openingsfase trok de D3 toch langzaam het spel naar zich toe en kwam de D4 meer en meer onder druk te staan. Maar de achterhoede gaf geen krimp en kwam er elke keer goed uit. Tot ergens rond de 15e minuut de bal uit een aanval over rechts werd voorgetrokken en het de D3 niet al te moeilijk werd gemaakt om de voorzet af te ronden. 0-1. Uiteraard hadden we (D4) dit ingecalculeerd en het credo bleef om te blijven voetballen wat er ook zou gebeuren. Een goede vijf minuten later echter verzuimde de verdediging om resoluut in te grijpen en kon D3 de 0-2 aantekenen. 
Maar na de 0-2 bleef het even stil. De aanvallen van D3 smoorden in de verdediging en D4 zou even later beloond worden voor dit harde werken. Want Ruben onderschept de bal dringt op naar voren waar hij een goede pass aflevert aan onze linkshalf Gijs. Gijs neemt de bal onder controle en speelt door op onze linksbuiten Stan die op zijn beurt de al sprintende Edward in de diepte aanspeelt. Edward kruist naar binnen de 16 meter in duikt weer naar links en schiet de bal in het leegstaande goal. De goed meegekomen Tycho was er als de kippen bij om de bal over de doellijn te werken, net voor de voeten wegkapend van de eveneens meegekomen verdediger. 1-2. En toen werd het toch even stil bij de D3, zowel in het veld als langs de kant in de dug-out... Maar lang zou dit geluksmomentje :-) niet duren, want vlak voor rust werd bij een aanval over links niet ingegrepen. Twee man dachten dat de ander de tegenstander wel zou nemen waardoor uiteindelijk niemand ingreep en D3 de 1-3 scoorde. Rust.

Tijdens de rust kon ik alleen maar aangeven dat we goed speelden en ons spel in de tweede helft moesten zien vast te houden. Dan zouden we ongetwijfeld nog een paar kansen krijgen en zien of we nog een goaltje konden mee pikken. De tweede helft deed niet onder voor de eerste helft. Er werd fair gespeeld en niemand verzaakte. Toch wist de D3 zich voor de 16 meter vrij te spelen en een hoog schot op het doel volgde. Vroeger zou deze bal over de pupillenlat zijn gegaan, maar ergens in de afgelopen twintig jaar is dat klaarblijkelijk afgeschaft. Onze keeper had geen schijn van kans en de 1-4 was een feit. Maar er werd moedig door gestreden waardoor we iets meer onder de druk uit konden komen. We kregen een aantal kansen, o.a. Stan die rechts naast schoot, maar één van die kansen werd wel benut. Het was overduidelijk dat D3 de bal van diep in hun eigen helft zou gaan terugspelen. Onze rechtsbuiten Julian hield al iets in, maar de trainer/coach beval hem om door te jagen. Ja, een vos verliest wel z'n haren, maar niet z'n streken. De keeper kreeg inderdaad de terugspeelbal en schoot 'm recht op de inkomende Julian af. Deze wist er wel raad mee en rondde beheerst af. 2-4. De D3 kreeg gedurende de tweede helft een paar prima kansen, maar onze keepster Frederieke groeide in de wedstrijd en keer op keer kwam ze goed uit en wist de bal uit ons goal te houden. En zo werd vanaf rand 16 meter ook hard ingeschoten, maar met een werkelijk mooie snoekduik ranselde ze de bal over de achterlijn. Ik denk dat de keeperstrainer die ook stond te kijken wel tevreden was... Uiteindelijk moest er een fout van onze zijde aan te pas komen om de D3 weer te laten scoren. Bij een van de uittrappen werd de bal pardoes in de voeten van de tegenstander gespeeld. Dit werd genadeloos afgestraft. Eindstand 2-5.

Mannen, we konden met opgeheven hoofd het veld aflopen, want we hebben met verzorgd voetbal prima tegenstand geboden. Moreel was dit ook een mooie opsteker en als we dit kunnen doortrekken naar de voorjaarscompetitie dan ruik ik mogelijkheden. Volgende week de laatste wedstrijd uit tegen Albatross D2 om 11.15 uur. Ik wens D3 alle succes bij hun laatste wedstrijd thuis tegen de nummer twee WSV D4. D3 kan dan kampioen worden!

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media