mevr. van Rhee 1933 - 2017

04 jan 2018 - Aangemaakt door René Bloemhard

 

Woensdag 27 december is mevrouw (Janny) van Rhee overleden. Voor de meeste Robur-leden een onbekende maar 45 jaar geleden was Janny van Rhee het eerste vrouwelijke lid van Robur et Velocitas. En dat was in die tijd een spectaculaire doorbraak, omdat veel Roburianen het toen niet gepast vonden als een vrouw aanwezig was bij activiteiten die tot dan alleen door mannen werden bezocht, zoals clubavonden, de vergaderingen etc.

Janny was actief bij Robur omdat haar zoon Salem Samhoud bij Robur in de jeugd voetbalde, actief in het jeugdhonk en actief bij het organiseren van activiteiten. En dan wil je natuurlijk ook graag wel eens wat zeggen over hoe zaken bij Robur geregeld zijn in de vergadering die alleen toegankelijk is voor leden. Uiteindelijk heeft het toenmalige bestuur geaccordeerd dat ook vrouwen lid mochten worden en werd Janny van Rhee in 1973 het eerste vrouwelijke lid van Robur et Velocitas.

Ze is al die tijd lid gebleven van onze vereniging en werd vier jaar geleden op humoristische wijze toegesproken door zoon Salem vanwege haar 40-jarige lidmaatschap. Dat ook Salem nog altijd een zwak heeft voor Robur et Velocitas bleek vorig jaar toen hij namens zijn bedrijf &Samhoud voor alle jeugdspelers een bal beschikbaar heeft gesteld.

De begrafenis was een hele bijzondere zoals op het filmpje van de Stentor is te zien: Begrafenis Janny van Rhee

 

We wensen familie en vrienden heel veel sterkte bij het verlies van Janny van Rhee, een bijzondere vrouw.

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media