Komend seizoen alle eerste selectieteams in Hoofdklasse

11 juni 2017 - Aangemaakt door René Bloemhard

 

geschreven door Eric Looijen

JO19-1 heeft gisteren in Elspeet een uitstekende prestatie geleverd door de finale van de nacompetitie winnend af te sluiten. Zeewolde werd door de mannen van coach Max Buis met 2-1 verslagen na een 0-1 ruststand.
Zoals gebruikelijk in deze nacompetie begonnen we na vier winstpartijen aan de vijfde horde met een gezamenlijke lunch. Na de wedstrijdbespreking stond Henk Hazelaar klaar om ons per bus te vervoeren naar Elspeet waarvoor onze hartelijke dank.


De eerste helft ging gelijk op zonder dat er veel werd gecreëerd. Het spel was nerveus. Weinig passes bereikten hun doel, er werd vooral strijd geleverd. Kort voor rust een licht overwicht voor Zeewolde dat leidde tot een enorme domper, een 0-1 achterstand.


In de rust leek het team verslagen, de stemming was bedrukt en er leek nog weinig energie in het team te zitten. Met algemene aanwijzingen en een omzetting in het team (captain Joris van der Meij schoof op het middenveld door naar hun spelmaker, Niklas Eriks ging juist controlerend spelen) gingen we de laatste helft van het seizoen in. 45 minuten om je helemaal leeg te knokken!
Na rust werd alles anders. Spits Renze Matla was dit jaar vanwege zijn studie in Rotterdam slechts af en toe pinchhitter voor zo'n twintig minuten. Conditioneel zat er niet meer in. Nood breekt wetten, nu was er een basisplaats voor Renze. Die keuze heeft hij waargemaakt! Vier minuten na rust werd Renze de diepte ingestuurd door Marten Smudde. Oog in oog met de doelman van Zeewolde schoot Renze de gelijkmaker koel binnen. Met deze gelijkmaker kwam de branie terug in het elftal. De ruimtes werden groter. Er lagen voldoende mogelijkheden om tot uitgespeelde kansen te komen maar de finesse ontbrak. Hoewel Zeewolde met opportunisme een aantal keren dicht bij een doelpunt was, hield doelman Jorrit Brinkman geweldig stand. Hij was een baken van rust.


Een verlenging leek onvermijdelijk. Op de bank werd gewikt en gewogen. Moesten we wissels inzetten? Iedereen zat nog steeds in de wedstrijd, ook Renze die de pijp vrijwel leeg had. Zouden we niet alsnog? Vlak voor tijd? Wisselspeler Ivo Lubbers fluisterde op de bank dat er geen verlenging zou komen..... hij kreeg gelijk. Nadat Rik Zwaga vanwege krampverschijnselen vervangen werd door Stijn Buitenhuis, brak de blessuretijd aan.


Robur bleef aandringen en kreeg een vrije trap op rechts, die genomen zou worden zoals onze hoekschop. Linkspoot Maurice Reekers draaide de bal met gevoel in het doelgebied. Uitgerekend Renze Matla baande zich een weg naar de bal, zijn hoofd werkte als een magneet. De kopstoot was onhoudbaar voor de ingevallen doelman van Zeewolde. Fantastische voorzet, fantastische timing. Kippenvel. Dit was het moment waar we zo hard voor hadden gewerkt. In de resterende tijd nog een paar hachelijke momenten voor ons doel. Het waren stuiptrekkingen van Zeewolde dat leeggespeeld was. Nog een grote kans op 3-1. Marten Smudde blijft bij ons voetballen om alsnog tot scoren te komen... Matchwinner Renze Matla kreeg een verdiende publiekswissel. "Profeet" Ivo Lubbers verving Renze, waarmee het tempo er nog even uit kon worden gehaald. En toen was het feest. Het publiek werd uitgebreid bedankt en terug aan de Anklaarseweg smaakten de versnaperingen ons goed.

Geweldig einde van wat je een matig seizoen mag noemen.
Competitie: 22 duels. 4 x winst. 22 voor, 69 tegen.
Nacompetitie: 5 duels, 5 x winst. 15 voor, 6 tegen.
Is dat een metamorfose?

 

Het moest uit de tenen komen en dat kwam het. Na de eerste ronde stelde de coach van Overwetering nog dat Robur JO19-1 niets te zoeken zou hebben in het vervolg van de nacompetitie. Niets bleek minder waar. We zijn de terechte winnaar en kijken uit naar een nieuw seizoen in de hoofdklasse!

Contact

Voetbal vereniging A.V. & C.V. Robur et Velocitas

Bezoek adres:
Anklaarseweg 330
7316 MK Apeldoorn

Post adres:
Postbus 699
7300 AR Apeldoorn

T:  055-5217192
E: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Businessclub Robur

Robur op social media